Dr Christos Lenis

ChristosDr Christos Lenis är ögonkirurg specialiserad på operationer på ögats främre del såsom på hornhinnan, gråstarr, grönstarr och ögonplastikkirurgi samt alla typer av för korrektion av synfel så kallade, refraktiva. Hans utbildning innefattar medicinstudier och specialisering inom ögonsjukdomar samt subspecialisering inom främre segments kirurgi, ögonplastikkirurgi och refraktiv kirurgi. Hans erfarenhet av ögonkirurgi daterar från 1987 och har arbetat på Sabbatsbergs sjukhus, S:t Eriks sjukhus, Sophiahemmet och slutligen startat och driver Novius Ögonklinik.

Dr Christos Lenis utför tusentals operationer per år inom följande områden: Gråstarr, ögonlaseroperationer, linsoperationer, grönstarr, ögonlocksplastik och har en samlad kirurgisk erfarenhet av mer än 40000 operationer.

Dr Christos Lenis har regelbundet deltagit i nationella och internationella ögonmöten med syfte att vidareutbildas och utbilda. Han är medlem i den Svenska ögonläkarföreningen, Läkarsällskapet, Läkarförbundet, ASCRS (American Society of Cataract and Refractive Surgeons), ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons). Dr Lenis har under många år varit inbjuden föreläsare på många nationella och internationella möten samt inbjuden gästkirurg på kirurgiska sessioner under dessa möten. Han har varit pionjär på att införa kirurgiska tekniker som ICL och INTACS på den skandinaviska marknaden och besitter följaktligen mycket lång erfarenhet av dessa tekniker. Laserkirurgin är ett annat av hans specialistområden och Dr Lenis har under åren arbetat med nästan alla generationer av lasermaskiner vilket ger en gedigen erfarenhet och kunskap om fördelar och svagheter på dessa högteknologiska produkter.

Dr Christos Lenis har deltagit i nationella och internationella utbildningar av kirurger på operationstekniker inom katarakt, ICL och ögonlaseroperationer.

Kontakta Dr Christos Lenis
Email: christos.lenis@novius.se
Tel: 08 663 20 25

Kom i kontakt med oss!

Vill du ha mer information fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast eller boka själv en kostnadsfri konsultation online genom att trycka på knappen under kontaktformuläret.