Våra patienter berättar

Lisa Norden


Sverker Norrby, Chief Scientist AMO

”Den 29 november 2006 opererades mitt högra öga och den 5 december 2007 mitt vänstra öga för grå starr med efterföljande implantation av intraokulära linser av Dr Christos Lenis.

Jag bor sedan snart 25 år i Holland och har där arbetat med utveckling av intraokulära linser. Under dessa år har jag dessutom regelbundet deltagit i internationella ögonläkarkongresser, utan att själv vara ögonläkare. När jag själv drabbades av starr var det självklart att välja Tecnis-linser från Advanced Medical Optics (AMO), som företaget i Holland idag ingår i. De korrigerar ögats s.k. sfäriska aberration och bygger på en idé jag fick 1999. Åren har också lärt mig att valet av lins må vara viktigt, men att valet av kirurg är viktigast. Om ditt främsta intresse är god vård kan du med förtroende överlåta val av behandling till endera av bröderna Lenis. Om du dessutom är intresserad av bakgrunden för mitt val av linser kan du läsa vidare


Dick

Produktspecialist på Advanced Medical Optics.

Mitt arbete innebär att jag säljer utrustning och instrument för att kunna operera gråstarr (katarakt).I mitt arbete utbildar jag Läkare och Sköterskor i att handha denna utrustning på ett korrekt sätt. Tidigare arbetade jag som Läkemedelskonsulent på ett annat företag.

Varför jag ville operera mig och var!

Då jag spelar mycket golf och alltid besvärades av att behöva använda glasögon, funderade jag i par år på att operera bort mitt synfel. Detta för att slippa glasögon samt att kunna använda solglasögon obehindrat vid behov.

Efter noggranna efterforskningar och undersökning så kom jag fram till att NOVIUS var den kliniken som hade rätt kvalifikationer och utrustning för att utföra detta ingrepp.

Den syn jag har idag är exakt så som jag såg dagen efter min operation hos NOVIUS. Dom enda besvär jag haft efter operationen är att jag hade torra ögon i ca 10-12 veckor. Men detta har jag inga besvär med idag.

All kontakt med NOVIUS har varit mycket proffessionell och korrekt. Detta är en klinik jag varmt rekommenderar.


Alexandra

”Det var en obeskrivlig frihetskänsla att utan glasögon se klart redan dagen efter operation. Helt fantastiskt.” säger Alexandra Pascalidou, känd debattör, tv-profil, journalist och författare som opererades på NOVIUS-ögonklinik för sin närsynthet med LASIK-metoden.”


Christina

Produktchef inom oftalmologi på ett läkemedelsföretag

Jag funderade i ett par år innan jag bestämde mig för att genomgå en synkorrigerande operation och när jag väl bestämde mig för att jag var redo var valet av kirurg som skulle få tillåtelse att utföra ingreppet på mig självklart. Jag har tidigare arbetat som operationssjuksköterska och vet hur viktigt det är med en van och erfaren kirurg och sköterskor som vet att hantera en operation på ett korrekt sätt. Jag hade sett hur verksamheten på Novius fungerade med mina egna ögon och även hört om deras skicklighet från deras kollegor inom området. Jag är så nöjd att jag vågade ta steget att låta operera mig och frihetskänslan är enorm.


Lars

Lars har opererats för gråstarr på Novius Ögonklinik.
”Jag hade grå starr på ett öga och märkte att synen till att börja med var sämre på långt än på nära håll. Med tiden blev även synen pä nära håll sämre och sämre och till slut fungerade det inte ens med läsglasögon. Då jag arbetar som installationstekniker kräver mitt arbete god syn på nära håll. Det var också väldigt jobbigt att köra bil i mörker. Idag har jag full syn på det operarade ögat och ser mycket bra på långt håll. På nära håll kompletterar jag med läsglasögon. Jag är mycket tacksam för att jag fick göra den här operationen hos er på Novius!”


Sara

Sara, älskad språklärare och dykare har en gång för alla kastat alla synhjälpmedel efter en FS LASIK operation på Novius.

”… det är en otrolig frihetskänsla att kunna njuta av havets vackra botten utan att tänka på att inte tappa kontaktlinserna.”


Mikael

IT-ansvarig på ett större ögonvårdsföretag.

”Jag har länge velat göra en operation för att bli av med det synfel jag haft sedan jag var elva år gammal. Nu när det äntligen var dags synade jag flera kliniker och fann att kunniga konsistent rekommenderade Novius och prisade bröderna Lenis som de absolut bästa ögonkirurgerna.

Operationen var snabb, smidig och helt smärtfri. Jag ser nu bättre än jag någonsin gjort innan och älskar friheten utan glasögon. Jag kan varmt rekommendera Novius.”


Sofia

Sofia, utbildad tandläkare,forskare och passionerad skidåkare, njuter av tillvaron utan glasögon eller kontaktlinser.

”… immiga glasögon och ögon som skaver med kontaktlinser är besvär som troligast alla skidåkare känner igen. För mig blev lösningen en ögonlaseroperation på Novius.”


Kom i kontakt med oss!

Vill du ha mer information fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast eller boka själv en kostnadsfri konsultation online genom att trycka på knappen under kontaktformuläret.