Behandling av torra ögon

Behandlingarna av torra ögon indelas i två grupper:

  • Värme och massage av ögonlocken som används vid MGD (Meibom Gland Dysfunction) dvs. dysfunktionella Meibomska körtlar. Vi använder Lipiflow apparaten som utövar samtidigt värme och pulserad tryck på ögonlocken för att eliminera obstruktioner i körtlarna samtidigt som den skyddar ögat för övrigt.

Lipiflow Lipiflow activator

Apparaten har via studier en bevisad effekt på återhämtningen av körtelfunktionen. Den utövar, under elektronisk kontroll samtidigt värme och pulserad tryck på ögonlockskanterna för att lösa upp det trögflyttande körtelinnehållet som stoppar flödet i körtelmynningarna.

  • Engångs Activator (visas på den högra bilden ovan) används för behandlingen som pågår i ca 12 minuter.
  • Lipiflow använder en patenterad uppvärmningsprotokol av ögonlockskanterna med avancerade elektroniska kontroll- och säkerhetsmekanismer.
  • Lipiflow har en tryckprofil (under massage fasen) med ett rörelseschema från basen på ögonlocken mot kanten samt använder adaptiv kraftutjämning som tömmer körtlarna på deras tjockflyttande innehål och får igång lipidflödet på nytt.

Potentiella ogynnsamma effekter av Lipiflow behandlingen kan vara övergående irritation, rodnad och eventuell lätt värk på ögonlocken samt eventuell rodnad och inflammation på slemhinnan. I de fallen kommer vår ögonläkare att ordinera behandling.

  • I.R.P.L (Intense Regulated Pulsed Light). Pulserad ljusbehandling som stimulerar nerverna kring ögonlocken och förbättrar produktionen och kvalitén av tårvätskan.

Är du en av många personer med skaviga, rinnande, kliande och röda ögon och i behov av symptomlindring är du välkommen att kontakta oss.

Du når oss enklast genom email: torraogon@novius.se eller kontaktformuläret här bredvid.

Moderna behandlingar av torra ögon för symptomlindring:

  • Lipiflow
  • I.R.P.L (Intense Regulated Pulsed Light)

Kom i kontakt med oss!

Vill du ha mer information fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.