Utför dina ärenden på Novius via en säker anslutning med bank id.

Övriga ögonlaserbehandlingar

PRK (Photo Refractive Keratectomy)

Denna äldre typ av behandling mot synfel går ut på, att efter att man försiktigt skrapat bort det allra yttersta lagret på hornhinnan (det sk epitelet), ge hornhinnan en ny form med hjälp av ögonlasern. Själva ingreppet är smärtfritt och mycket snabbt (1-2 min). Det är dock ganska vanligt att man får ont i ögat några timmar efter behandlingen. Man behöver därför ta värktabletter och vila sig under de första dygnen efter ingreppet.

 

Epi-LASIK (Epithelial-LASIK)

Epi-LASIK kallas operationsmetoden för korrigering av synfel som är en ”kompromisslösning” mellan PRK och LASIK. Metoden går ut på att förbereda hornhinnan inför laserbehandlingen med ögonlasern (EXCIMER), genom att skapa ett intakt ”lock” av det allra yttersta hornhinnelagret, det s.k. ”epitel” (samma lager som skrapas bort vid PRK).

 

LASIK (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis)

Vid traditionell LASIK, innan själva laserbehandlingen, förbereder man hornhinnan genom att hyvla upp ett tunt lager av den med hjälp av en automatiserad precisionskniv (sk mikrokeratom) och på så sätt skapar ett ”hornhinnelock”. Detta lock skapas dock med överlägsen precision och säkerhet när man använder den s k FS-lasern (se inLASIK© ). Locket, som hänger fast i övre delen av hornhinnan, lyfts sedan upp och behandlingen med ögonlasern (EXCIMER) utförs direkt på de djupare delarna av hornhinnan. Locket läggs därefter tillbaka på sin plats och täcker som ett ”plåster” det behandlade området.

 

T-CAT

T-CAT betyder topografiskt styrd behandling. Topograf är apparaten som avbildar hornhinnans yta och visar dess form. Denna apparat kan kopplas till ögonlasern för att på så sätt kunna behandla skeva hornhinnor som inte kan korrigeras på annat sätt. Vi på Novius ögonklinik har mångårig erfarenhet av denna typ av behandlingar och har kunnat hjälpa många patienter med olika typer av förändringar under denna period

Kom i kontakt med oss!

Vill du ha mer information fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.