Utför dina ärenden på Novius via en säker anslutning med bank id.

Ögonlaser

Ögonlaser innefattar ett flertal olika metoder för att, med hjälp av laser, åtgärda synfel. Alla synfel kan korrigeras men av olika skäl passar inte en metod alla människor.
För dig som är yngre än 45 år rekommenderar vi en passande ögonlaserbehandling. Är du 45 år eller äldre passar en annan typ av ögonoperation bättre.

En ögonlaseroperation är ett smärtfritt sätt att korrigera sitt synfel på. I många fall kan du behandlas på förmiddagen, gå hem på eftermiddagen och ha näst intill full syn på kvällen. Novius Ögonklinik arbetar med den senaste tekniken för bästa effekt och minimalt med besvär efteråt. Går du i skolan eller arbetar behöver du inte tänka på att sjukskriva dig, i de flesta fall är du tillbaka i vardagen redan dagen efter.

Våra behandlingsmetoder
På Novius ögonklinik erbjuder vi ett flertal olika metoder för att korrigera ditt synfel, både med laser och andra metoder.
När det kommer till ögonlaser arbetar vi främst med inLasik (FS Lasik), men i de enstaka fall då detta inte är att rekommendera finns det alternativa metoder att vända sig till.

inLASIK (FS LASIK)

InLasik (FS LASIK) är den mest moderna metoden idag, det ger minst besvär och det är också den metoden du som patient återhämtar dig snabbast ifrån. InLasik är helt laserstyrd, ger bättre synskärpa och har lägst risk för ombehandlingar. Du har nästan full syn bara några timmar efter behandlingen.

LASEK

Lasek är ett bra alternativ för de tillfällen då InLasik inte är att rekommendera. Tiden för återhämtning och läkning är aningen längre jämfört med InLasik. Ögat lokalbedövas under operation så själva behandlingen är smärtfri.

Ögonlaserbehandlingar

PRK (Photo Refractive Keratectomy), Epi-LASIK (Epithelial-LASIK), LASIK (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis), T-CAT

Kom i kontakt med oss!

Vill du ha mer information fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.