Ögonlaser – LASIK

Ögonlaser innefattar ett flertal olika metoder för att, med hjälp av laser, åtgärda synfel. Alla synfel kan korrigeras men av olika skäl passar inte en metod alla människor.
För dig som är yngre än 45 år rekommenderar vi en passande ögonlaserbehandling. Är du 45 år eller äldre passar en annan typ av ögonoperation bättre.

En ögonlaseroperation är ett smärtfritt sätt att korrigera sitt synfel på. I många fall kan du behandlas på förmiddagen, gå hem på eftermiddagen och ha näst intill full syn på kvällen. Novius Ögonklinik arbetar med den senaste tekniken för bästa effekt och minimalt med besvär efteråt. Går du i skolan eller arbetar behöver du inte tänka på att sjukskriva dig, i de flesta fall är du tillbaka i vardagen redan dagen efter.

Våra behandlingsmetoder
På Novius ögonklinik erbjuder vi ett flertal olika metoder för att korrigera ditt synfel, både med laser och andra metoder.
När det kommer till ögonlaser arbetar vi främst med inLasik (FS Lasik), men i de enstaka fall då detta inte är att rekommendera finns det alternativa metoder att vända sig till.


inLASIK (FS LASIK)

InLasik (FS LASIK) är den mest moderna metoden idag, det ger minst besvär och det är också den metoden du som patient återhämtar dig snabbast ifrån. InLasik är helt laserstyrd, ger bättre synskärpa och har lägst risk för ombehandlingar. Du har nästan full syn bara några timmar efter behandlingen.


LASEK

Lasek är ett bra alternativ för de tillfällen då InLasik inte är att rekommendera. Tiden för återhämtning och läkning är aningen längre jämfört med InLasik. Ögat lokalbedövas under operation så själva behandlingen är smärtfri.

Risker med ögonlaser
För 10-15 år sedan var det inte helt ovanligt att det uppstod mindre kompplikationer i samband med ögonoperationer. I takt med att tekniken har utvecklats har dessa risker blivit mindre och mindre. Med dagens laserteknik är riskerna väldigt små och beskrivs i detalj under varje specifik metod.

Men kan jag bli blind av ögonoperation?
Vi förstår att ett ingrepp av det här slaget kan skapa lite oro. Men i dags datum har ingen blivit blind till följd av en synkorrigerande ögonoperation.

Hur går jag tillväga?
Alla behandlingar inleds alltid med en gratis förundersökning där du får träffa en av våra ögonläkare, väljer du att gå vidare med behandlingen kommer operation och efterkontroll alltid genomföras av samma läkare du träffat vid ditt första besök. Under det första besöket går vi gemensamt igenom din situation och vilken behandling som är genomförbar och att rekommendera. Att boka en tid är enkelt, fyll bara i formuläret här på sidan så kontaktar vi dig snarast eller boka själv den tid som passar Dig via online bokningen.


Ögonlaserbehandlingar, övriga tekniker


Kom i kontakt med oss!

Vill du ha mer information fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast eller boka själv en kostnadsfri konsultation online genom att trycka på knappen under kontaktformuläret.Boka gratis förundersökning online