Ögonlaser Operation & Laserbehandling | Novius Ögonklinik

Ögonlaser – LASIK (under 45)

För Dig som är yngre än 45 rekommenderar vi olika typer av ögonlaserbehandlingar för att eliminera Ditt synfel. Det modernaste sättet med minst besvär och snabbast återhämtning är inLASIK (FS LASIK).

I de fall där av olika anledningar detta ingrepp inte är passande så använder vi LASEK-metoden. Vid grava synfel eller tunna hornhinnor rekommenderar vi ICL operationen.


inLASIK (FS LASIK)

Vad är inLASIK?

inLASIK© är ett koncept som innefattar förutom en till fullo laserstyrd operation även Novius värderingarna för säkerhet, precision och kvalitet. FS står för Femto Second. Det är lasermaskinen som skapar fliken under den första etappen av inLASIK-operationen.

Det är en alternativ metod för skapandet av fliken som istället för ett knivblad använder en extremt exakt laserstråle. Marknadens ledande FS-teknologi är IntraLase. Vi var den första ögonkliniken i Sverige att införskaffa denna utrustning och certifiera våra kirurger.


LASEK

LASEK (Laser-Assisted Sub-Epithelial Keratectomy) är en alternativ ögonlasermetod för korrektion av olika synfel som närsynthet, astigmatism och låggradig översynthet. Den kallas även för ELSA.

Om du väljer att göra din LASEK behandling hos oss så kan vi hjälpa dig fastställa om dina ögon är passande för denna typ av behandling genom en gratis undersökning.


Övriga ögonlaserbehandlingar

Ögonlaser för behandling av synfel har använts i mer än 20 år. Metoderna har utvecklats och förfinats. På den här sidan beskriver vi de metoder som har använts tidigare men som inte längre är lika populära.


Kom i kontakt med oss!

Vill du ha mer information fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.